skip to Main Content

CORONA VIRUS

Beste Gasten,

Het corona virus en de maatregelen daaromtrent zorgen dat wij momenteel met z’n allen in een uiterst onzekere periode leven! Frankrijk is afgelopen week in Lock-down gegaan, zoals u waarschijnlijk via de media heeft vernomen. Wat betekent dit voor u als gast in één van onze gîtes?

Helaas moeten wij constateren dat voor ons de onzekerheid net zo groot is als voor u. De maatregelen die diverse landen nemen kunnen per dag veranderen. Wij volgen de berichten dan ook op de voet en handelen uiteraard in lijn met adviezen en verplichtingen die de regering ons oplegt.

Mocht uw vakantie door het Corona virus (u bent ziek) of door de regelgeving hieromtrent in gevaar komen dan stellen wij u het volgende voor:
1. Check uw reis-/annuleringsverzekering! Er zijn diverse verzekeraars die annuleren i.v.m. het Coronavirus (ziekte/regelgeving) wel vergoeden (wij adviseren al onze gasten zowel op onze website, als in de overeengekomen huurovereenkomst als in de begeleidende e-mail bij de huurovereenkomst om een annuleringsverzekering af te sluiten). Als uw verzekeraar de annulering vergoedt dan lopen zowel u als wij geen financiële schade, wat voor beiden uiteraard het meest wenselijk is.
2. Mocht uw verzekering uw annulering niet vergoeden terwijl bij u, door een bevoegd arts, het Coronavirus is geconstateerd of terwijl door regelgeving in Nederland, België en/of Frankrijk het verboden is om naar Frankrijk af te reizen dan bieden wij onze gasten aan om hun vakantieweek om te boeken naar een latere datum (uiterlijk 2021)! Omdat de regelgeving van de diverse landen snel kan veranderen, bekijken wij deze mogelijkheid pas op het moment dat het aan de orde is (dus vlak voor uw vertrek). Momenteel is het namelijk nog onduidelijk wat de regelgeving gaat zijn in bv mei, juni, juli en later in het jaar!

Goed om te weten:
Op het moment dat er door de bovenstaande landen aan wordt gegeven dat er weer gereisd mag worden en dat wij weer gasten mogen ontvangen volgen wij dat advies en bent u weer van harte welkom! Daarbij is het voor u goed om te weten dat:
– wij onze gites altijd zeer zorgvuldig schoonmaken en desinfecteren
– het linnengoed op 60 graden gewassen word;
– uw gite gesitueerd is in een zeer dun bevolkte omgeving, omgeven door heel veel natuur en schone lucht waardoor u juist na zo’n stressvolle periode uw imuniteitssysteem een flinke boost kunt geven
– het zeer eenvoudig is om voldoende afstand tot andere gasten te bewaren en ook op wandelingen (met uw hond) zult u weinig tot geen andere mensen tegen komen (afstand houden blijft ook dan zeer eenvoudig te realiseren)
– wij komend seizoen wel gezond voor u zullen koken, maar overwegen om de Table d’Hôte avonden iets anders vorm te geven, bijvoorbeeld door maaltijden te bereiden waar u in uw eigen gîte van kunt genieten

Wij hopen uiteraard voor iedereen dat zijn geplande vakantie gewoon doorgang zal kunnen vinden en bovenal dat u gezond blijft! Wij wensen u veel sterkte in deze bizarre tijd!

Met hartelijke groeten uit Frankrijk,
Gerti & Ellen van Stijn – Maison van Stijn

Back To Top