skip to Main Content

15.06.2020 Corona Update

Nu de grenzen weer geopend zijn en er vrij gereisd mag worden gelden de annuleringsvoorwaarden zoals u met ons overeenkomt dan wel overeen gekomen bent in de huurovereenkomst voor de door u gehuurde gîte

 

**************************

03.05.2020 Corona Update

Momenteel is het voor iedereen, zowel voor u –als onze gast- als voor ons -als verhuurder- een hele onzekere tijd. Naast onzekerheid over uw gezondheid en andere zaken heeft u wellicht ook onzekerheid over uw vakantie. Dat kunnen wij ons levendig voorstellen en wij laten u dan ook graag weten dat wij daar alle begrip en respect voor hebben! Net als voor u, geldt ook voor ons dat wij momenteel leven met onzekerheid over de gezondheid van onszelf, dierbaren, onze gasten en ons solide bedrijf. Dat u ook aan ons wil denken en met ons mee wil denken doet ons heel erg goed. Het geeft ons de kracht om er, ook in deze emotioneel moeilijke tijd, voor te zorgen dat u straks weer lekker kunt komen genieten van uw welverdiende vakantie bij ons! Helaas is er geen handleiding voor situaties waar we nu soms tegenaan lopen, niet voor u en niet voor ons. Gasten die ons kennen weten dat wij altijd voor hen klaar staan met raad en daad en dat wij altijd bereid zijn om over vragen en voorstellen na te denken. Kent u ons nog niet, dan willen wij u graag verzekeren dat het onze oprechte intentie is om, vanuit wederzijds begrip en respect, samen met u te kijken hoe we tot de meest passende oplossing voor zowel u als ons kunnen komen. Wij willen dat in goede harmonie, samen met u doen. Dus heeft u een vraag, denkt u wellicht “zou dit misschien een oplossing kunnen zijn” schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Het is heel goed mogelijk dat u iets bedacht heeft, waar wij nog niet aan hebben gedacht, hoe fijn is het niet dat we het daar dan samen over kunnen hebben en elkaar kunnen helpen?! Dat maakt onze ontmoeting, als u straks lekker bij ons van uw vakantie komt genieten, des te leuker!

Zo hebben wij in goed overleg met gasten een aanpassing gemaakt (zie punt 3)

Annuleringsverzekering: Wat wij u met klem willen verzoeken is om eerst contact op te nemen met uw annuleringsverzekering. Er zijn namelijk verzekeraars die annuleringen wegens Corona wel vergoeden en dat is zowel voor u als voor ons goed nieuws, want dan lopen beide partijen geen financiële schade. Dus check eerst uw verzekeraar!

1.U heeft bij ons een gîte geboekt en het volledige huurbedrag voldaan, maar uw vakantie kan door wettelijke corona-bepalingen niet doorgaan: Wij bieden u aan dat u uw boeking mag opschuiven tot uiterlijk december 2022. U kunt voor dezelfde huurwaarde een nieuwe huurdatum met ons overeenkomen. Valt deze in een duurdere periode (bv in het hoogseizoen, terwijl u nu een boeking heeft voor het laagseizoen) dan dient u uiteraard het verschil aan te vullen, wij zullen in dat geval de tarieven hanteren van 2020

2.U heeft bij ons een gîte geboekt, een aanbetaling van 25% voldaan en u wilt als het wettelijk mag lekker bij ons op vakantie komen, maar of het wettelijk mag is op dit moment nog niet duidelijk?: U bent van harte welkom! Zodra wij weer mogen verhuren en zodra er weer gereisd mag worden ontvangen wij u graag. Met zoveel natuur en ruimte om ons heen is afstand nemen geen enkel probleem en wij nemen, zoals verder op deze pagina te lezen is, alle noodzakelijke hygiënische, maatregelen . Wij sturen u de factuur voor het restant van de huur (voor de borgsom sturen wij u pas een factuur als zeker is dat u kunt komen) en voorts geldt hetgeen onder punt 1 vermeld

3.U heeft bij ons een gîte geboekt en een aanbetaling van 25% voldaan, maar u wilt uw vakantie wegens corona-redenen opschuiven naar een later datum: We hebben inspirerende gesprekken gevoerd met gasten over de vraag “Hoe hier mee om te gaan?”. Duidelijk is dat we momenteel allemaal in dezelfde storm leven die zowel u als gast, als ons als verhuurder onzekerheid geeft. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we het gelukkig heel goed samen kunnen oplossen, namelijk door het 50%-50% te doen. Dus, als u bij ons een gîte heeft geboekt en een aanbetaling heeft gedaan van 25% maar u wilt uw vakantie wegens corona-redenen opschuiven naar een later datum dan bieden wij u aan dat u uw boeking mag opschuiven tot uiterlijk december 2022. Onder voorwaarde dat u nu nogmaals 25% van de huurprijs voldoet. Daarmee heeft u dan 50% van de huur voldaan. U kunt dan voor dezelfde huurwaarde een nieuwe huurdatum met ons overeenkomen. Valt deze in een duurdere periode (bv in het hoogseizoen, terwijl u nu een boeking heeft voor het laagseizoen) dan dient u uiteraard het verschil aan te vullen, wij zullen in dat geval de tarieven hanteren van 2020. De resterende 50% huur en de borgsom dient, zoals gebruikelijk, 8 weken voor aankomst voldaan te worden. Dus daar ontvangt u dan t.z.t. een factuur voor van ons. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat u straks een fijne vakantie bij ons door kunt brengen en daar doen wij het voor!

4. U wilt geen gebruik maken van optie 1,2 of 3: Dan geven wij de door uw geboekte gîte weer vrij op onze website. Helaas komt daarmee uw boeking alsmede uw aanbetaling te vervallen (deze zullen wij in dit geval dus niet restitueren)

Blijf gezond! Denk aan uzelf en anderen! En graag tot zo snel als mogelijk is!
Gerti & Ellen van Stijn

*************************

20.03.2020 CORONA VIRUS

Beste Gasten,

Het corona virus en de maatregelen daaromtrent zorgen dat wij momenteel met z’n allen in een uiterst onzekere periode leven! Frankrijk is afgelopen week in Lock-down gegaan, zoals u waarschijnlijk via de media heeft vernomen. Wat betekent dit voor u als gast in één van onze gîtes?

Helaas moeten wij constateren dat voor ons de onzekerheid net zo groot is als voor u. De maatregelen die diverse landen nemen kunnen per dag veranderen. Wij volgen de berichten dan ook op de voet en handelen uiteraard in lijn met adviezen en verplichtingen die de regering ons oplegt.

Mocht uw vakantie door het Corona virus (u bent ziek) of door de regelgeving hieromtrent in gevaar komen dan stellen wij u het volgende voor:
1. Check uw reis-/annuleringsverzekering! Er zijn diverse verzekeraars die annuleren i.v.m. het Coronavirus (ziekte/regelgeving) wel vergoeden (wij adviseren al onze gasten zowel op onze website, als in de overeengekomen huurovereenkomst als in de begeleidende e-mail bij de huurovereenkomst om een annuleringsverzekering af te sluiten). Als uw verzekeraar de annulering vergoedt dan lopen zowel u als wij geen financiële schade, wat voor beiden uiteraard het meest wenselijk is.
2. Mocht uw verzekering uw annulering niet vergoeden terwijl bij u, door een bevoegd arts, het Coronavirus is geconstateerd of terwijl door regelgeving in Nederland, België en/of Frankrijk het verboden is om naar Frankrijk af te reizen dan bieden wij onze gasten aan om hun vakantieweek om te boeken naar een latere datum (uiterlijk 2021)! Omdat de regelgeving van de diverse landen snel kan veranderen, bekijken wij deze mogelijkheid pas op het moment dat het aan de orde is (dus vlak voor uw vertrek). Momenteel is het namelijk nog onduidelijk wat de regelgeving gaat zijn in bv mei, juni, juli en later in het jaar!

Goed om te weten:
Op het moment dat er door de bovenstaande landen aan wordt gegeven dat er weer gereisd mag worden en dat wij weer gasten mogen ontvangen volgen wij dat advies en bent u weer van harte welkom! Daarbij is het voor u goed om te weten dat:
– wij onze gites altijd zeer zorgvuldig schoonmaken en desinfecteren
– het linnengoed op 60 graden gewassen wordt;
– uw gite gesitueerd is in een zeer dun bevolkte omgeving, omgeven door heel veel natuur en schone lucht waardoor u juist na zo’n stressvolle periode uw imuniteitssysteem een flinke boost kunt geven
– het zeer eenvoudig is om voldoende afstand tot andere gasten te bewaren en ook op wandelingen (met uw hond) zult u weinig tot geen andere mensen tegen komen (afstand houden blijft ook dan zeer eenvoudig te realiseren)
– wij komend seizoen wel gezond voor u zullen koken, maar overwegen om de Table d’Hôte avonden iets anders vorm te geven, bijvoorbeeld door maaltijden te bereiden waar u in uw eigen gîte van kunt genieten

Wij hopen uiteraard voor iedereen dat zijn geplande vakantie gewoon doorgang zal kunnen vinden en bovenal dat u gezond blijft! Wij wensen u veel sterkte in deze bizarre tijd!

Met hartelijke groeten uit Frankrijk,
Gerti & Ellen van Stijn – Maison van Stijn

14.04.2020: Corona Update

Beste gasten,

Wij hopen van harte dat u het allen naar omstandigheden goed maakt en in goede gezondheid verkeert.
Op 13 april jl. heeft de Franse President Macron een toespraak gehouden waarin hij de nieuwe maatregelen m.b.t. het Corona-virus uiteen zette. Slechts 1 ding is tijdens die toespraak concreet en duidelijk genoemd en dat is: Frankrijk blijft tot 11 mei in lock-down. Dat wil zeggen dat wij tot die tijd geen gasten kunnen en mogen ontvangen.
Over vervolgmaatregelen bleef Macron uiterst vaag, waardoor wij helaas momenteel ook onze gasten geen duidelijkheid kunnen verschaffen of uw geboekte vakantie de komende maanden bij ons door zal kunnen gaan. Bovendien zijn zowel u als wij afhankelijk van de maatregelen die in uw land gelden.

Wat kunnen wij u verzekeren:
1. Wij volgen de berichten op de voet en handelen uiteraard in lijn met adviezen en verplichtingen die de regering ons oplegt
2. Wij doen er alles aan, binnen onze- en de wettelijke mogelijkheden, uw vakantie door te kunnen laten gaan
3. Wij zijn te allen tijde bereid om samen met u naar een passende oplossing te kijken, indien dat noodzakelijk is

Concreet:
1. Mocht u bij ons geboekt hebben, maar kan deze vakantie door wettelijke bepalingen niet doorgaan, dan bieden wij u aan dat u uw boeking mag opschuiven tot uiterlijk december 2022. U dient daarvoor het gehele huurbedrag (dus niet uitsluitend de aanbetaling) aan ons te voldoen en kunt voor diezelfde waarde een nieuwe huurdatum met ons overeenkomen. Valt deze in een duurdere periode (bv in het hoogseizoen, terwijl u nu een boeking heeft voor het laagseizoen) dan dient u uiteraard het verschil aan te vullen, wij zullen in dat geval de tarieven hanteren van 2020
2. Mocht u reeds geboekt hebben en er geen wettelijke belemmeringen gelden om te komen, maar u om een zeer legitieme reden toch niet kunt komen, gelieve dan persoonlijk met ons contact op te nemen, dan kijken wij in overleg met u hoe we tot een passende oplossing kunnen komen
3. Indien u niet akkoord gaat met optie 1 of met de voorgestelde optie 2 dan geven wij de door uw geboekte gîte weer vrij op onze website. Helaas komt daarmee uw boeking alsmede uw aanbetaling te vervallen (deze zullen wij in dit geval dus niet restitueren)

Maatregelen die wij treffen om besmetting te voorkomen:
Op het moment dat er door de betreffende landen aan wordt gegeven dat er weer gereisd mag worden en dat wij weer gasten mogen ontvangen volgen wij dat advies en bent u weer van harte welkom! Daarbij is het voor u goed om te weten dat:

1. Wij onze gites altijd zeer zorgvuldig schoonmaken en desinfecteren, dit seizoen, of zolang als nodig voeren wij nog een aantal extra maatregelen toe, namelijk:
– Wij zullen u net zo hartelijk ontvangen als altijd, maar wel op gepaste afstand van tenminste 1,5 meter en zonder handen te schudden of te zoenen
– Daar waar wij u normaal binnen in uw gîte een rondleiding met uitleg geven over uw gîte, zullen wij dit nu digitaal doen, tevens vindt u (zoals gewoonlijk) alle betreffende informatie in de map in de gîte
– Wij verzoeken u heel vriendelijk uw eigen hoofdkussen en dekbed mee te nemen, indien gewenst kunt u gebruik maken van het door ons aangeboden linnengoed (uw bed zal wel door ons opgedekt worden met een onderlaken), deze wassen wij op 60 graden. Mocht het echt niet mogelijk zijn uw eigen beddengoed mee te nemen, gelieve dit aan te geven
– Wij zullen extra handzeep en schoonmaakartikelen neerzetten zodat u de mogelijkheid heeft regelmatig alles af te nemen
– Afstandsbedieningen zullen bij elke gîte wissel met schoon huishoudfolie omwikkelt worden (of in een schoon plastic zakje worden gedaan)
– Zelf zullen wij bij het schoonmaken/desinfecteren van de gîtes passende protectiematerialen dragen
2. Wij verzoeken al onze gasten dit seizoen een gepaste afstand van minimaal 1,5 meter ten opzichte van elkaar te houden (dit is heel makkelijk te realiseren door de ruime ligging van de gîtes en de terrassen)
3. Wij verzoeken al onze gasten het vaatwerk op een vaatwasprogramma van minimaal 60 graden te wassen
4. Wij zullen dagelijks een gezond en uiteraard lekker meeneem menu aanbieden dat u in of rondom uw gîte en op gepaste afstand van anderen kunt nuttigen. Uiteraard met inachtneming van alle hygiëne regels (wij zijn HACCP gecertificeerd). Hierdoor kunt u uw supermarktbezoek drastisch beperken
5. Wij zullen u gedurende uw verblijf steeds zo veel en duidelijk mogelijk informeren over alle mogelijkheden om  een heerlijke vakantie te beleven met een minimaal risico op besmetting met het Coronavirus

Goed om te weten tenslotte:
– Uw gite is gesitueerd in een zeer dun bevolkte omgeving, omgeven door heel veel natuur en schone lucht waardoor u juist na zo’n stressvolle periode uw imuniteitssysteem een flinke boost kunt geven
– Het zeer eenvoudig is om voldoende afstand tot andere gasten te bewaren en ook op wandelingen (met uw hond) zult u weinig tot geen andere mensen tegen komen (afstand houden blijft ook dan zeer eenvoudig te realiseren)
– Hoewel de Franse Puy de Dôme en Cantal (het gebied waar u zult verblijven) halverwege april helaas ook enkele Corona patiënten telt, is dat aantal extreem laag (zie onderstaand bijgevoegde kaartjes van 13 april) en onder controle. Diverse plaatsen rondom Egliseneuve beschikken over zeer goede ziekenhuizen met ruimschoots voldoende capaciteit op de IC’s, maar het blijft uiteraard zaak om alles in te zetten om een ziekenhuis opname te voorkomen! In Egliseneuve d’Entraigues zijn tot op heden geen Corona-gevallen bekend.

Voor geïnteresseerden: De Nederlandse krant Het Algemeen Dagblad publiceerde op 14.04.2020 over de toespraak van Macron het artikel “Frankrijk zet zich schrap

Wij hopen voor iedereen dat zijn geplande vakantie gewoon doorgang zal kunnen vinden en bovenal dat u gezond blijft! Wij wensen u veel sterkte in deze bizarre tijd!

Met hartelijke groeten uit Frankrijk,
Gerti & Ellen van Stijn – Maison van Stijn

14.04.2020

 

**************************************************************************

Back To Top