skip to Main Content
RELAX & ENJOY BIJ MAISON VAN STIJN IN DE AUVERGNE FRANKRIJK

Ontspanningsmassage: Ultieme ontspanning tijdens je vakantie

  • Massage: Ultieme ontspanning tijdens je vakantie
  • In je eigen gîte
  • Nederlands sprekende masseuse
  • Meerdere mogelijkheden per week

Ontspanningsmassage

In een ontspannen lichaam kan alles stromen waardoor wij ons goed in ons vel voelen zitten. De realiteit is echter dat wij, in ons dagelijks bestaan, vaak (veel te) weinig tijd voor ontspanning nemen met allerlei klachten en ziektes tot gevolg. Vakantie is voor veel mensen een tijd om te ontspannen. Maar als je het hele jaar door “aan staat” en gespannen bent, kan het toch best lastig zijn om je tijdens je vakantie te ont-spannen. Je lichaam en brein weten als het ware niet meer hoe dit voelt. Een ontspanningsmassage kan jou helpen her-inneren hoe het voelt om ontspannen te zijn. Het fijne is, je hebt vakantie, je hoeft niets en kunt je volledig aan het ontspannen gevoel overgeven.

Wat is een Ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een zachte en rustige massage die als intentie heeft lichaam en geest tot rust te brengen. Tijdens de massage worden er op een milde manier verschillende massagetechnieken gebruikt. Hierdoor ontspannen de spieren, wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd. Het doel is geestelijke en lichamelijke stress te reduceren en het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Hierdoor kan een ontspanningsmassage bij lichamelijke klachten verlichting brengen, pijn verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen. Het regelmatig ontvangen van een ontspanningsmassage kan preventief werken in het voorkomen van klachten. Het lichaam slaat de ontspanning op in haar cel geheugen waardoor het makkelijker naar een ontspannen staat terug kan keren. Wacht dus zeker niet tot je (pijn)klachten hebt, maar boek liever preventief jouw ontspanningsmassage! Een ontspanningsmassage tijdens je vakantie is natuurlijk Ultieme Ontspanning!

Uit welke massages kan ik kiezen ?

Ontspanningsmassage Rug – 45 minuten € 50,=
In het gebied van de bovenrug, schouders en nek wordt vaak veel spanning vastgehouden. Al is het maar door een lange autorit. Zeer weldadig om deze spanning af te laten voeren

Ontspanningsmassage Benen – 45 minuten € 50,=
Ga je tijdens je vakantie bij ons veel wandelen? Of heb je vaak last van kramp in je kuiten, onrustige benen, korte hamstrings? Dan is dit een zalige, ontspannende massage!

Hot stone ontspanningsmassage – 45 minuten € 65,=
Een verwarmende massage die bestaat uit een voorbereidende ontspanningsmassage, gevolgd door een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van olie èn warme basalt stenen. Deze massage geeft een diep ontspannend effect op lichaam en zenuwstelsel. Leuke bijkomstigheid: Maison van Stijn is gelegen in een vulkanisch gebied, waar basalt zeer veel voorkomend is. Basalt is een mafisch vulkanisch stollingsgesteente. Mafisch wil zeggen: relatief weinig silica en relatief veel magnesium, wat goed is voor (spier)ontspanning en veel ijzer, wat belangrijk is voor de vorming van hemoglobine wat zuurstof vanuit de longen naar alle cellen in het lichaam vervoert. Energetisch bekeken komen in basalt de energie van de elementen aarde en vuur samen. Het geeft daardoor kracht en stabiliteit op zowel mentaal, emotioneel als fysiek vlak. Basalt helpt om te aarden en negatieve energie en spanning uit het lichaam af te voeren en bevordert een ontspannen houding. Basalt activeert ook, maar op een zachte manier. Dat maakt basalt tot een zeer geschikte steen voor een ontspanningsmassage

Door wie word ik gemasseerd?

Je bent in goede handen bij docent bewegingsonderwijs en bevoegd masseuse Judith van Eijk (1975). Nederlandse van geboorte, dus geen spanning over de taal 😊 en sinds 2022 wonend in de Auvergne. De massage vindt plaats in je eigen gîte. Judith komt naar je toe met haar massagetafel, massage-oliën, handdoeken en desgewenst massagestenen. Kortom, je wordt ontzorgd en mag je overgeven aan heerlijk ontspannende massage. Om zo ontspannen mogelijk de massage te kunnen ontvangen is het uiteraard belangrijk dat, wanneer je je ergens zorgen over maakt betreffende de massage (bijv. contra-indicaties, medicijn gebruik, allergieën voor bepaalde olie …) je dit van tevoren met Judith bespreekt.

Wanneer kan ik mij laten masseren?

Voor de ontspanningsmassages is gekozen voor 2 strategische momenten in de week:
Maandag (tussen 14.00 18.00 uur): Na één of twee dagen zittend in de auto te hebben doorgebracht voelt jouw lichaam wellicht wat stram en stijf aan. Door aan het begin van de week lekker gemasseerd te worden kun je de rest van je vakantie profiteren van jouw ontspanningsmassage

Vrijdag (tussen 14.00 18.00 uur): Omdat vaker laten masseren meer effect zal genereren (ook preventief) òf omdat de massage van maandag je zo goed beviel dat je nog wel een keertje wilt 😊 òf omdat je zaterdag ontspannen in de auto wilt stappen.

Ja dat wil ik! Hoe kan ik mijn ontspanningsmassage boeken?

Je wilt één of meerder ontspanningsmassage(s) boeken?
Vermeld dit dan bij de “Opmerkingen” op het reserveringsformulier
Graag de dag en het tijdstip van voorkeur aangeven.
Omdat het voor Judith een half uur rijden is naar Maison van Stijn proberen wij de massages voor haar zoveel mogelijk – met inachtneming van de voor haar nodige pauzes- aan te laten sluiten. Het kan daarom soms voorkomen dat wij je een voorstel doen voor een ander tijdstip. Relax & Enjoy!

Ervaringen van onze gasten

Bedankt voor weer een SUPER LEUKE week!
Een warme ontvangst
Zonnig weer
Lekker eten
Aangename wandelingen
En een zalige massage van Judith
Meer kan je toch niet wensen?
Tot volgend jaar!

08 juni 2024

Sara, Kurt en hun Flatjes Ragnar & Thorgun

11 dagen waren wij hier met onze Labardors. Het waren fijne dagen. Genoten van de gîte en jullie gastvrijheid en het lekkere eten. De omgeving is prachtig, de bossen magisch met de verschillende tinten groen. Het weer werkte niet echt mee, maar dat zat ons niet in de weg. De massage van Judith is zeker aan te bevelen! Veel succes met jullie verdere plannen en wie weet tot ziens!

25 mei 2024

Rita, Sikko en hun Labradors Dirk & Lola

Het is hier een fantastische plek om met de hondjes te verblijven. Alles is voorhanden, je komt niets tekort. Voor ons is het de ideale tussenstop op weg naar Spanje en van Spanje terug naar huis. Wij zijn hier heel hartelijk ontvangen en komen zeker terug. Bedankt voor de goede zorgen! Tot later

09.05.2024 tot 13.05.2024 & 20.05.2024 tot 23.05.2024

Veronique, Anke, Bjarne en hun honden Chewie & Lizzie

Wat hebben we terug mogen genieten van jullie vriendelijkheid, gastvrijheid en de lekkere maaltijden. Niets is teveel gevraagd, altijd staan jullie paraat voor jullie gasten. Het weer zat niet helemaal mee. Bij aankomst het eerste weekend zeer koude en harde wind bovenop de Super-Besse. De dagen erna hagel, sneeuw, regen en een beetje zon waren ons deel. Het tweede weekend hebben we geluk gehad. Heerlijk wandelweer om de omgeving te ontdekken. Op zaterdag de wijnstreek bij Boudes en La Valee des Saints en op zondag Le Saut de la Saule bij Bort-les-Orgues. SUPER tips die we van jullie kregen. Daarnaast was er ook nog de 1e maal sauna ervaring waar we mochten deel van uitmaken. Die was TOP ! Dan is er ook nog de samenwerking met Judith van Eijk die langskwam met haar massagetafel om een deugddoende, ontspannende en rustgevende rug massage en hotstone massage te verzorgen. Het totaal plaatje klopt helemaal.. Wat een gelukzaligheid om daar op één en dezelfde plek allemaal gebruik te kunnen van maken ! Wat een Service !!! Groeten en tot weerziens

20 april – 01 mei 2024

Martine, Jean-Pierre en hun Border Collie Beau

Twee klusweken met genoeg tijd voor gezelligheid, lekker eten en de omgeving verkennen. We hebben veel werk verzet onder de bezielende leiding van Ellen en Gerti. Ondanks het gure voorjaarsweer (vrieskou, sneeuw, regen, wind en af en toe zon) hebben mijn lieve Labradoodle Bibi en ik genoeg energie en inspiratie opgedaan om er weer tegen aan te kunnen in Nederland. Bibi heeft nog eens extra genoten van alle speelkameraadjes. Veel respect gekregen voor de klusvaardigheid van Ellen en Gerti. Alles wat ze zien kunnen ze maken. Hun laatste project is de sauna. Heb hier, bij wijze van proef al even van kunnen genieten met als klap op de vuurpijl een bijzondere opgieting verzorgd door Ellen en Gerti. Om het wellness-gevoel compleet te maken een massage bij Judith geboekt, heel comfortabel in je eigen gite. De klusvakantie is voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel voor jullie gastvrijheid.

20 april – 4 mei 2024

Anneke en haar Labradoodle Bibi
Back To Top