skip to Main Content
VAN 💚 WELKOM BIJ MAISON VAN STIJN IN DE FRANSE AUVERGNE

Missie & Visie Maison van Stijn

Het is onze missie om mensen bewust te maken hoe zij zelf hun eigen vitaliteit en gevoel van welzijn kunnen beïnvloeden en vergroten. Het is onze visie dat wij daarmee gezamenlijk bouwen aan een mooiere en gezonde wereld waarin mensen zich vanuit positiviteit, creativiteit en liefde met elkaar kunnen en zullen verbinden

Je bent bij Maison van Stijn van harte welkom om een gîte te huren -eventueel met je hond- en heerlijk vakantie te vieren. Desgewenst kun je tijdens jouw vakantie gebruik maken van ons aanbod op het gebied van wellness (sauna, koud water baden, massages), maaltijden en workshops, maar het hoeft niet!

Sinds de jaren 90 zijn wij, door persoonlijke interesses en ervaringen, bewust bezig met vitaliteit en welzijn. Beiden hebben wij ons hele leven een grote drive om te creëren (daarom ook de keuze voor studeren aan de Kunstacademie) en om onze passies te volgen en uit te dragen. We ontdekten al snel dat daarvoor een grote vitaliteit nodig is. Zonder voldoende energie, (veer- & wils-) kracht, uithoudingsvermogen en een goede gezondheid, hadden we nooit kunnen bereiken waar we nu inmiddels staan.

Door talloze ervaringen, zowel persoonlijke als van anderen, herkenden wij patronen en werd onze interesse nog meer aangewakkerd. De wetenschapper in ons (beiden na de Kunstacademie ook Universitair opgeleid) wilde de kennis die wij opdeden verifiëren, toetsen en uitproberen. Vaak leidde dit tot het volgen van cursussen, workshops en zelfs nieuwe opleidingen alsmede zelfstudie door heel veel te lezen, met deskundigen te spreken en het volgen van podcasts en vlogs.

Als gediplomeerd en ervaren docenten, voelden we ons steeds meer gedreven onze kennis en kunde te delen met anderen. Vanaf 2020 raakte dit in een stroomversnelling. Dit heeft er toe geleid dat wij vanaf het voorjaar van 2024 workshops gaan aanbieden op onze locatie in Egliseneuve d’Entraigues, zoals de Basisworkshop Vitaliteit & Welzijn “Constructief omgaan met Stress” en workshops yoga, meditatie, ademwerk & hitte- koudetraining (waarbij we gebruik maken van onze wellness met sauna en koudwater baden). Binnenkort verschijnt er een activiteiten agenda op de website, maar vraag ons er gerust naar als je de agenda nog niet ziet.

De komende jaren kun je van ons een inspirerend aanbod van workshops en cursussen verwachten. Zowel op locatie bij Maison van Stijn als online. Daarnaast zal er zowel op de locatie in Egliseneuve als Loubinoux hard gewerkt worden aan het realiseren van onder andere yogazalen, cursusruimte en meer verblijfsaccommodatie. Naast dat wij zelf cursussen geven zullen we ook andere inspiratoren op onze locaties uitnodigen. Je kunt, als jij dat wilt, op diverse manieren deel uitmaken van deze inspirerende beweging en gezamenlijk met ons bouwen aan die mooiere, gezonde wereld. Sterker, wij doen dat heel graag samen met jou, want samen kunnen wij zoveel meer dan alleen!

Wees van harte welkom !
Relax & Enjoy !

Ervaringen van onze gasten

Wij zijn aan de laatste dag van onze herfstvakantie. Jammer genoeg! De week is hier voorbij gevlogen! We hebben ontzettend mooie wandelingen gedaan, mooie gezellige dorpjes bezocht. Het weer zat niet altijd mee maar dat heeft ons er niet van weerhouden om toffe, opwindende mountainbike routes te doen. Als afsluiter kregen we een mooi wit, winters tapijt waar we volop van genoten hebben om daarna moe & koud terug te keren naar jullie warme gezellige huisje. Ook voor de honden was het dolle pret tijdens de uitstappen, maar ook in jullie toffe, goed omheinde tuin (wat wij toch wel heel belangrijk vinden) hadden ze de tijd van hun leven (zoals jullie zelf wel hebben kunnen zien :-)). Beste Gerti & Ellen, nog veel geluk en succes in de toekomst! Het is jullie van harte gegund!

04 november 2023

Ben, Els, Emeline en hun Franse Bulldog & Beauceron Viënna & Diaz
Gîte du Bois II

Het was een prettig weerzien met jullie, na één jaartje. Een mooie vernieuwde gîte en alle comfort. Wat moet een mens nog meer hebben! Genoten van goed weer, slecht weer, maar vooral van lekker eten en goed gezelschap! Het was een week met ups & downs, maar daar laten we ons niet aan kennen. Het was VOORAL fijn samenwerken met jullie. Tot een volgende keer!

21 oktober 2023

Martine, Jean-Pierre en hun Border Collie Beau
Gite du Bois I

Wat wonen jullie op een prachtige plek. We mochten er ook een week van genieten. Met dank aan jullie wandellijst hebben we veel van de omgeving gezien, zowel vanuit de gîte als op een klein stukje rijden. Zo in de herfst is het extra mooi en rustig. De honden konden op de meeste plekken los. Voor hen waren de bal-zwemplekken bij de watervallen ideaal om te spelen. Aanraders voor wie van zelf koken houdt: de markt van Besse op maandag en van Egliseneuve op woensdag. Super bedankt voor de fijne ontvangst met Welkomstmenu en we hopen nog een keer terug te komen!

21 oktober 2023

Angelique, Chris en hun labradors Boef en Brum
Gite les 3 Etoiles d'Auvergne
Back To Top