skip to Main Content

Vrolijk trillende cellen – Yin Yoga & Voyage Sonore

En zo stond ik op een zondagochtend in februari om 8.50 uur de ruiten van mijn auto te krabben om te kunnen vertrekken naar een ochtend vullend programma Yin Yoga & Voyage Sonore. De route naar de yurt waar deze “experience” plaats zou vinden, was mij bekend. Twee avonden had ik inmiddels een Voyage Sonore bijgewoond. Maar nu was het licht, had het ’s nachts goed gevroren en was de lucht strak blauw. De route was schitterend maar hoe de omgeving er bij de yurt uitzag kon ik door de dikke mist bij aankomst nog steeds niet aanschouwen.

Voyage Sonore: Geluidsreis
De eerdere Voyage Sonore’s (geluidsreis) die ik had bijgewoond had ik als heel ontspannend en bijzonder ervaren. Geluid is zoveel meer dan uitsluitend de zintuigelijke waarneming via onze oren. Geluiden kunnen associaties, herinneringen, gevoelens en emoties oproepen. Geluid kan ook fysieke sensaties veroorzaken zoals een onrustige hartslag bij het horen van “boink, boink muziek” of de doffe slagen die in je buik voelt als de drum-fanfare langskomt. Geluid stopt niet bij je lichaam, maar dringt door in al je cellen. Tenslotte bestaat geluid uit trillingen, een energiefrequentie. En zoals we inmiddels weten is alles energie. Onze cellen trillen dus vrolijk mee. Geluid kan in holistische therapieën dan ook een helende werking hebben.

De Voyage Sonore is een persoonlijke, innerlijke reis. In mijn geval werden de sessies begeleid door Yohan Duguet, die rustig een verhaal vertelde en zijn verhaal kleurde met diverse instrumenten zoals de fluit, handpan, gong, tambour, klankschalen, stem etc. Soms zijn de geluiden heftig, soms word je er kietelend door gemasseerd. Je ondergaat het in overgave. Je ziet wel wat er gebeurt en wat de geluiden met je doen. Ieder heeft dan ook zijn eigen reis, wat in het delen, de “sharing”, van de ervaringen ook duidelijk blijkt.

Kijk mij daar nou liggen
Samen met de andere deelnemers lag ik ontspannen met een dekentje over mij heen, op zachte matten in de met hout warm gestookte yurt. Ik probeerde niet na te denken en hetgeen er gebeurde over mij heen te laten komen. Maar natuurlijk popten er in eerste instantie toch allemaal gedachten in mij op. Zo dacht ik de eerste reis “Kijk mij daar nou weer liggen, ergens in the middle of nowhere in Frankrijk, temidden van mensen die ik helemaal niet ken…” De tweede avond ergerde ik mij in aanvang aan de luidruchtige neusademhaling en het continue gapen van de man die schuin naast mij lag. Comfortabel zijn met het oncomfortabele, leren we in de yoga. Kun je je ermee verhouden? Met de overgave en de focus op het verhaal, de geluiden en wat er daardoor van binnen gebeurde kwamen de visualisatie en de sensaties. Ik voelde de energie in mijn lichaam, soms dik en traag als kleverige stroop, dan weer tintelend fris als klingelende ijskristallen. En voor het eerst voelde ik buiten mijn lichaam één voor één de energie van mijn chakra’s. Heel bijzonder …

Toen ik las dat mijn yogadocente Laurie Angello samen met Yohan een ochtend Yin Yoga & Voyage Sonore gingen verzorgen, was ik direct enthousiast. Benieuwd naar een nieuwe ervaring schreef ik mij in…

Benieuwd naar de rest: lees Rammelende knoken, Yin Yoga & Voyage Sonore

Zou jij ook wel eens een “Voyage Sonore” bij willen wonen? Stapje voor stapje zijn wij bezig met het opzetten van een Holistisch Inspiratie Centrum. Een aantal activiteiten zal op onze locatie in Egliseneuve d’Entraigues aangeboden gaan worden en langzamerhand zullen er steeds meer activiteiten op onze tweede locatie in Loubinoux gaan plaatsvinden. Nieuwsgierig naar wat er voor jou te doen is? Onze activiteiten en ander nieuws zullen we bekend maken via onze social media kanalen (Facebook, Instagram en Youtube), blogposts en onze website. Volg ons dus!

Auteur: Gerti van Stijn (1968), samen met zus Ellen eigenaar van Maison van Stijn
Natuur I Yoga I Meditatie I Breathwork I Honden I Makkelijke Moestuin

Back To Top